ESPN Brasil: 105 golova u 101 utakmici – Cristiano Ronaldo Azije

Sa 326 golova u 313 nastupa za Real Madrid, Cristiano Ronaldo ima nevjerovatan prosjek od 1,04 gola po utakmici. Čini se kao nedostižna brojka, zar ne? Ali sa granica Azije, brazilski strijelac, bivši igrač Atlético- MG, izgleda da izaziva Ronalda.

Riječ je o Cezar Augusto Hermenegildou, dvadesetdevetogodišnjem najboljem i neumornom strijelcu Yangon Uniteda iz Myanmara, nacije koja graniči sa zemljama poput Kine, Indije i Tajlanda. Igrajući za ovaj tim od 2012. godine ovaj centarfor je postigao nevjerovatnih 105 golova u 101 utakmici, što daje prosjek od 1,04 gola po utakmici – identično prosjeku Cristiana Ronalda.

U intervjuu za ESPN.com, sadašnji prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, krajem 2015. godine, Cezar je izjavio: „Naš tim je najbolji u zemlji i posjeduje mnogo kvalitetnih igrača. Tri godine sam najbolji strijelac i državni šampion, dosegavši brojku od 100 golova u dresu Yangona u samo 97 utakmica“.

Nepoznat u Brazilu, ovaj napadač je prava slavna ličnost u Myanmaru, i sportaš je koji trpi najviše uznemiravanja od strane fudbalskih navijača ove zemlje.

„Ovdje me također poštuju, stalno sam na naslovnicama novina i magazina. Kada god izađem na ulicu od mene traže da se slikam i dajem autograme. Ovo je priznanje za rad. Nadam se da ću nastaviti istim putem i donositi radost ljudima iz ove siromašne i napaćene zemlje koja voli fudbal“, kaže on. „Ovdje me zovu Siadi, što na njihovom jeziku znači „najbolji“. Kažu da sam najbolji igrač u zemlji, uvijek me tako nazivaju. Poštuju me i vole. Volim svoje suigrače. Znam kroz koje poteškoće prolaze i redovno pokušavam podučiti mlade igrače“, dodao je Cezar.

Scroll to Top