FOTO: Zvanična press konferencija pred start nove sezone

U prostorijama NK Bosna pred početak naredne sezone održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predsjednik kluba Nermin Kadrić, podpredsjednik Zijad Breščić, šef stručnog štaba Faruk Kulović, kapiten ekipe Belmin Hindija i član upravnog odbora Edin Begović.

 

Predsjednik kluba Nermin Kadrić u svom izlaganju nije krio ambicije da Bosna ove sezone “napada” prvo mjesto bez obzira što je, kako kaže, konkurencija velika, ali smatra da Bosna ima kvalitetan tim i nada se da finansijska podrška neće izostati kako od Gradske uprave tako i od privrednika koji prepoznaju da je NK Bosna jedan od najznačajnijih i najpoznatijih brendova Visokog.

“Na početku želim da se zahvalim svima onima koji pružaju podršku prije svega Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću kao i predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti koji kroz odluke Vijeća pružaju značajnu finansijsku, moralnu i svaku drugu pomoć. Siguran sam da bez toga ne bi napravili sve ono gdje smo danas, a puno toga smo napravili. Podsjećam da smo od kluba koji je bio bez Uprave, praktično bez igrača, uspjeli da konsolidujemo redove da napravimo organizaciju i da uradimo puno toga na stvaranju ekipe. Dokaz tome je vrlo rano osiguran opstanak u Drugoj ligi Centar FBiH iako je i to bilo upitno. Naš cilj u budućnosti nije da budemo prosječan nogometni klub, mi želimo puno, puno više. Želim istaći da smo sa današnjim danom i potpisivanjem preostalih trinaest ugovora kompletirali ekipu i od 14.08. kada starta prvenstvo mi “napadamo” prvo mjesto.” – istekao je u svom obraćanju Nermin Kadrić.

Nakon Predsjednika Upravnog odbora, novinarima i prisutnim obratio se i kapiten Hindija Belmin:

“Prije svega želim da se zahvalim Upravi i treneru koji su nam omogućili ovakve uslove rada, jako dobro radimo, momci su koncentrisani, dobro treniraju za novu sezonu, kao pojačanja dobili smo nove igrače na pozicijama koje nam zaista trebaju, šef je to dobro izabrao mislim da imamo jako dobru ekipu i da možemo svakoga da napadnemo, te da idemo svaku utakmicu na pobjedu. Ovako spremni i sa ovakvim igračima nemamo razloga da se bilo koga bojimo posebno Stupčanice i Čelika, dvije ekipe koje su uz nas vjerovatno najbolje u ligi i sa kojima ćemo se boriti za prvo mjesto. U pripremnim utakmicama smo pokazali, posebno protiv ekipa koje su trenutno viši rang takmičenja od nas, da imamo kvalitet i pobjeđujemo i takve ekipe. Trenutno u ekipi vlada jako dobra i pozitivna atmosfera, šef nas je i taktički dobro pripremio, jako je blizak sa igračima tako da sve to zajedno ide jako dobro i mislim da će na kraju sve ovo biti jedna jako dobra i lijepa priča.”

Nakon press konferencije upriličeno je i potpisivanje ugovora sa igračima našeg Kluba.

Scroll to Top