Na stadionu Luke u Visokom opsežna akcija saniranja sportskih terena

c 615 350 14674678 00 images stories visoko Renoviranje košarkaškog terena Luke visoko.co.ba

Sportski tereni visočkog stadiona Luke ovih dana su u centru pažnje visočkih rukometaša i košarkaša, jer se njihovi tereni na ovom lokalitetu ubrzanim tempom renoviraju i pripremaju za igru u ljetnom periodu koji slijedi. Već od prije je započeta akcija renoviranja rukometnog terena, popularnog “asfalta”, koji će u potpunosti biti rekonstruisan, a danas su im se, na susjednom sportskom terenu, pridružili i njihove kolege košarkaši, koji su vrijedno startali sa akcijom čišćenja i rekonstrukcije košarkaškog terena.

Mladi članovi Rukometnog kluba “Bosna” Visokog, čistili su svoj dio sportskog prostora na stadionu Luke, a košarkaši uz pomoć FK “Zanatlija” i UG “Doktori i Čarobnjaci” su skinuli konstrukcije koševa koje će biti očišćene i preuređene, dok za to vrijeme bude rekonstruisan sam teren. Sve to ne bi bilo moguće da nije bilo pomoći starog, visočkog prijatelja i donatora Reufa Aždahića, koji je sa svojim prijateljima skupio određena sredstva za sanaciju košarkaškog terena, a kako saznajemo selekcije njihovog kluba, “Red Giants”, bi potkraj aprila trebale stići u Visoko na odigravanje jednog revijalnog turnira.

Stadion Luke, dakle, ove godine oživljava u svom punom sjaju i kapacitetu, te će biti odličan prostor za sve sportske kolektive koji budu željeli da provode svoje vrijeme na ovom sportskom borilištu. Također, organizatori ovih akcija čišćenja i preuređivanja, prije svega ministar u vladi ZDK Muhamea Husić, koji je danas došao kao predstavnik FK “Zanatlija”, pozvali su sve građane da im se pridruže u ovoj akciji i pomognu u stvaranju zdravog okruženja, kako za ove starije generacije koje se rekreativno bave sportom, tako i za nadolazeće generacije među kojima imamo potencijalne profesionalce. Ova akcija će trajati cijeli dan, stoga, svi koji imaju želju da pomognu u radu mogu se pridružiti na sportskim terenima stadiona Luke.

Detaljnu fotogaleriju sa ovih akcija možete pogledati na našem Facebook portalu: https://facebook.com/visokocoba

 

www.visoko.co.ba

Scroll to Top